top of page
Physiotherapy

DIENSTEN

ALGEMENE KINESITHERAPIE

Physiotherapy_edited_edited.jpg

Kinesitherapie betekent letterlijk "behandelen door te bewegen". De kinesitherapeut richt zich vooral op het menselijk bewegen en dan voornamelijk in een context van gezond functioneren.

MANUELE THERAPIE

manuele.jpg

Manuele therapie als specialisatie van kinesitherapie is een behandeling met als doel gewrichten beter te laten functioneren.

NEUROLOGISCHE REVALIDATIE

NEURPHYSICIAN-NEUROLOGY-inner.jpg

Revalidatie van neurologische aandoeningen zoals parkinson, ALS, MS, CVA, spierziekten, etc.

DRY NEEDLING

Dry-needling.jpg

Dry needling is een behandelmethode waarbij de kinesitherapeut door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken.

REDCORD

redcord_edited.png

Essentieel bij het hertrainen van zwakke schakels is dat de oefeningen zo licht gemaakt worden dat ze pijnvrij zijn, maar ondertussen ook zo moeilijk zijn dat er een forse inspraak gemaakt wordt op de rekrutering van 'slapende neuromotoriek'. Deze ondersteunende aanpassing door middel van slings met elastische koorden op het eigen lichaamsgewicht, noemen we 'downgraden'. Hierdoor verminderen of verdwijnen klachten.

SPORTKINESITHERAPIE

sport.jpg

Preventie en revalidatie van sportblessures.

ACUPRESSUUR BIJ PIJN EN STRESS

acupressuur.jpg

Acupressuur is een therapie die principes van massage en acupunctuur combineert zonder het gebruik van naalden. Er wordt druk uitgeoefend op bepaalde acupunctuurpunten in het hele lichaam om de fysieke genezing zodoende mogelijk te verbeteren.

CUPPING

Cupping.jpg

Cupping is een bestanddeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM), maar is ook al eeuwenlang bekend in Europa en het Midden-Oosten. Tijdens de behandeling worden cups op de huid geplaatst waarin een onderdruk ontstaat. Daardoor stroomt er meer bloed in dat gebied. Cupping helpt om spanning en pijn te verlichten, maar ook andere lichamelijke klachten.

SPORTMASSAGE

Sportmassage.jpg

De sportmassage is een krachtige massage die is bedoeld om het lichaam weer in balans te krijgen. Tijdens de massage worden er veschillende technieken gebruikt. Deze technieken zorgen voor reacties in het lichaam die het spierherstel moeten bevorderen. Het verbetert de bloedcirculatie waardoor afvalstoffen, pijn en vocht sneller kunnen worden afgevoerd. B

ACUPUNCTUUR

acupunctuur

Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze met als doel het herstellen van de lichaamsbalans en de gezondheid, door middel van het stimuleren van acupunctuurpunten. Hiervoor zeer dunne naalden gebruikt die op specifieke plekken in de huid worden geprikt.

bottom of page